Ilex Crenata Dark Green

De buxus is een bekende plant vanwege de mooie strakke vorm waarmee mooie creaties in tuinen kunnen ontstaan. Maar helaas staat de buxus ook bekend om de buxusmot en buxusrups die helaas de buxus dood laten gaan. Een mooie vervanger voor de buxus is een Ilex Crenata Dark Green. Een winterharde plant die je goed kunt gebruiken als afscheiding tussen twee tuinen.

De eigenschappen van de Ilex Crenata Dark Green

Deze Japanse Hulst kan dienen als een mooie sierhaag, die bloeit in onder andere mei en juni met mooie witte bloemetjes. Deze Hulst wordt over langere tijd gegroeid, waardoor deze ook kunnen dienen als een sierheg. De bladeren van de Japanse Hulst zijn geplaatst in rozetten en hebben een karakteristiek hartvormig blad. Door deze bloemen en vormen passen deze haagplanten goed bij elkaar met andere sierhaagplanten. De Japanse Hulst kan dus ook ingezet worden als versiering in uw tuin, maar is ook zeer geschikt als een sierheg.

Deze haagplant heeft geen last van bladluizen of andere plaaginsecten en komt dus goed weer op aarde aan nadat het gekweekt is. Daarnaast is deze plant winterhard, waardoor deze ook in de winter buiten kan blijven staan. Ondanks dat deze Ilex Crenata Dark Green goed tegen een koude winter kan, is het wel aan te raden om uw haagplant in te spuiten met een ijspegel preparaat.

De Ilex Crenata Dark Green wordt geleverd in een pot van ongeveer 14 cm, waardoor deze ook kunnen dienst als sierpot. De potmaat is dus een goede indicatie voor de minimale plantafstand. Deze haagplant kan namelijk het beste geplaatst worden met een plantafstand van ongeveer 30 tot 40 cm. Hierdoor krijgt deze haagplant voldoende ruimte om goed te kunnen groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *